Efter en sökande tonårstid kom Ulla Wallin över den andliga skriften ”En Kurs i Mirakler” som blev hennes eviga vägvisare


Skrivet av: harald nylund

Ulla Wallin bor sedan april 2016 i Farstorp, norr om Hässleholm. Hon driver företaget ”LevAnde i Glädje” och erbjudet bland annat två kurser som heter ”Lilla FÖRLÅTELSE-skolan” och ”Stora FÖRLÅTELSE-skolan”. På kurserna vill Ulla förmedla att hur jobbigt man än har haft det tidigare i livet så finns det alltid hopp.

— Jag lever ett liv med en tydlig andlig struktur. Varje morgon går jag direkt in i tacksamhet för den nya dagen och gåvan dagen innebär, säger Ulla Wallin. 

Redan som tonåring förstod Ulla att hon inte ville leva samma liv som sina föräldrar. Hon kom från ett akademiskt hem där man inte pratade om andlighet och hon fick ingen uppbackning för den andliga världen hon sökte. Under början av 1960-talet kom en våg av transcendental meditation till Sverige och Ulla började meditera redan som 14-åring.

— Jag förstod tidigt att jag ville finna ett lugn inom mig och att jag sökte ett annat sätt att leva på. Jag växte upp i en familj med föräldrar som inte tog ansvar för sitt eget välmående!

 

 

Hur började allt? 

— Jag utbildade mig till lågstadielärare. Efter mitt första yrkesverksamma år åkte jag utomlands för att försöka lägga den vilsenhet jag kände bakom mig. Jag åkte till Italien, USA och stannade 5 år på Irland. Min strävan var att försöka hitta ett lugn och en glädje i vardagen. På den tiden trodde jag att min vilsenhet berodde på yttre omständigheter och det var anledningen till att jag lämnade Sverige.

— Jag återvände till Sverige 1980, efter 10 år utomlands, redo att ta tag i det jag behövde göra. Vi kan inte springa ifrån oss själva i sökandet efter oss själva. Jag behövde ta tag i de relationer som jag hyste agg mot och som lett till den vilsenhet jag kände. Detta var mitt sätt att se dessa personer och det värde jag givit mig själv, som var grunden till min vilsenhet. Det var just detta som hindrat mig från att hitta lugnet och glädjen. Jag ville nu möta mina föräldrar utan den historien jag hade om dem. Jag släppte historien och fokuserade istället på dem som personer, bortom mina egna tankar om dem. Jag insåg att jag var tvungen att ta bort historien för att se vilka mina föräldrar var. Jag ville möta mina föräldrar utan att anklaga, försvara eller ifrågasätta. När jag började se dem bortom min historia så började jag förstå varför min barndom sett ut som den gjort. Min mamma kunde berätta om sitt liv så som hon själv upplevt det. Vi kom till en underbar försoning.

När startade du ”LevAnde i Glädje”? 

— Jag startade ”LevAnde i Glädje” efter att jag kommit i kontakt med EKIM (En Kurs i Mirakler), som är en djupt andlig skrift. Det var i början av 1990-talet och efter min sökande tonårstid. Jag har alltid läst mycket och i många böcker jag läste refererade man, på ett eller annat sätt, till just den här skriften. Jag köpte boken och den blev min! Den har följt mig och varit min ständiga, välsignade vägvisare i snart 30 år. Skriften är kärleksfull, ödmjuk och inkluderar alla. Den berättar vem du är och varför du vandrar en liten stund här på jorden. Skriften är icke-dualistisk, vilket få läror är. EKIM blev min väg. Tack vare EKIM kunde jag se mina föräldrar, mig själv och alla andra på ett annat sätt.

— Mirakel är inte att gå på vatten, utan det är att se godhet där det tidigare fanns agg. Ett mirakel är att se vänlighet där du tidigare såg problem. Ett mirakel är att ändra ditt sätt att se på människor och händelser.

 

 

Vad är Lilla- och Stora FÖRLÅTELSE-skolan? 

— Det är två årslånga kurser som utspelar sig i en kärleksfull och icke-dömande atmosfär med ”En Kurs i Mirakler” som grund. Lilla FÖRLÅTELSE-skolan äger rum 5 helger per år. Jag driver den på min kursgård i Farstorp med plats för 8-10 deltagare.

— Stora FÖRLÅTELSE-skolan äger rum 10 helger per år. Jag driver den på Västraby Gård, mellan Helsingborg och Ängelholm. Gården ligger på 350 kvm med boende och plats för 20 deltagare.

— FÖRLÅTELSE-skolorna visar dig att du kan leva i lugn och glädje oavsett yttre omständigheter. De ger dig ett liv i oskuld och ömhet. Jag arbetar med EKIM i samtal, övningar och i olika processer. Alla är välkomna! Att satsa på sig själv är ett stort åtagande och för många är det första gången de tar sig själva på fullt allvar. Det är viktigt att vi tar hand om varandra, så länge vi har varandra. Livet är för kort för att klaga och lida.

 

Respons från kursdeltagare

 

 

 

Vad är EKIM studiecirkel?

— På EKIM (En Kurs i Mirakler) studiecirkel arbetar vi med samtal och övningar under ett par timmar. På studiecirkeln lär du dig att se dig själv och andra på ett nytt sätt. Du lär dig att uppskatta varje ny dag och se varje ny dag som en gåva. Du lär dig att det inte finns någon garanti för att du ska vakna nästa morgon när du lägger dig på kvällen. När du vaknar på morgonen är det en gåva du fått och en gåva att ta hand om.

— Hela mitt liv har jag varje morgon gått direkt in i tacksamhet för den nya dagen jag fått; att jag har rena kläder i lådan och varm mat på bordet, att jag är frisk och att jag mår bra. På samma sätt avslutar jag varje dag i tacksamhet för dagen som varit. För mig är livet en gåva och inte en självklarhet. Jag lever bortom nyhetsflödet, utan TV, radio och tidning. EKIM är mitt fokus och mitt liv. Jag lever för att hjälpa människor att finna glädje i livet utan att vara beroende av materiella saker. Vi ska tillåta oss att vara nöjda med oss själva, vårt liv och tillvaro. EKIM lär dig att du har en funktion med ditt liv. Många känner att de hittar tillbaka till livet tack vare det jag förmedlar till dem.

Vad är ”En dag i Kärlekens famn”? 

— Vi träffas mellan kl. 10 – 15 och arbetar i en kärleksfull gemenskap med ”En Kurs i Mirakler” i samtal, övningar och i olika processer. Vi äter en god vegetarisk lunch tillsammans. Pris: donationsform.

 

 

Hur var Må Bäst Mässan på Hässleholmsgården den 3 mars?

— Det blev jättebra, tycker jag. Jag hade en monter och visade och berättade om det jag gör. Jag var med på mässan för att få folk att stanna upp och tänka till. Många ungdomar är vilsna i sin identitetsupplevelse och mår bra av att höra att de duger precis som de är och att det finns en mening med deras liv, att de är fina och värdefulla.

— På mässan var det en man som sade: ”Nu känns det som att det finns hopp”. Jag tycker att den insikten är så oerhört viktig. Det är inte kört för någon. Hur jobbigt man än har haft det tidigare i livet så finns det alltid hopp. Det spelar ingen roll hur ditt förflutna har sett ut eller vilket ursprung du har. Du kan alltid rehabilitera ditt förflutna. Det är aldrig försent att ha en bra barndom. Det är möjligt för alla att börja om på nytt.

— Folk kommer till mig för att de har hört talas om mig. Jag vill få människor att inse att de kan förändra sitt liv och sitt sätt att se på sig själva. Det är aldrig försent!

 

ACIM (A Course In Miracles)

Kurser och FÖRLÅTELSE-skolor

Så blir du medlem i EKIM