EkoReko är idag en komplett redovisning- och bokföringsbyrå. Från början var tanken att enbart vända sig mot kvinnor.

– När vi fick hjälp på banken pratade de över huvudet på mig för att jag var kvinna. Då blev jag tvärilsk, säger Annki Lindell.

 

Du rosas av dina kunder. Berätta vad du gör för dem?

– Jag jobbar som redovisningskonsult och sköter allt inom bokföring, löner och årsredovisning åt ett antal företag. Jag hjälper till med att starta eget och att ombilda enskilda firmor till aktiebolag. Det kan även handla om att jag ger råd om någon ska sälja något stort eller göra en framtidsplanering åt företaget.

– Våra kunder vänder sig till oss för att det ska bli rätt och vi känner en stolthet och ett ansvar som företag att vara duktiga yrkesmän.

 

Annki Lindell

 

Du hjälper företag i Örebro med omnejd och ända upp till Norrland. Vad får dig att sticka ut bland redovisningsbyråer?

– På grund av att jag själv är företagare i grunden kan jag sätta mig in i företagens situation mer än om jag bara suttit på byrå. Kunderna litar på mig, de tycker att det finns substans i mina råd och att de får bra svar – precis som firmanamnet intygar!

Du var tidigare egenföretagare inom ett helt annat område och upplevde då ett problem hos bankerna. Berätta.

– Ja, i grunden är jag utbildad ekonom och har haft anställningar som ekonomichef och ekonomiansvarig. Men jag har också drivit ett konditori tillsammans med min man i tre år. Som egenföretagare märkte jag att när vi fick hjälp av banken så pratade de över huvudet på mig; istället för att vända sig till mig så pratade de bara med min man. Då blev jag tvärilsk, om man ska använda ett norrländskt uttryck.

– När jag hörde med mina kvinnliga kollegor så höll de med och berättade att de upplevt samma sak. Detta stämmer också överens om erfarenheter jag har från jobb på bank.

Hur påverkade dig?

– Allt detta födde tanken på att jag enbart skulle inrikta mig på kvinnliga kunder och tillsammans göra något åt detta. Kvinnor ska inte behöva bli behandlade på detta sätt, inte minst unga tjejer som vill starta eget. Företaget startades 2004. Idag arbetar vi dock bredare och vänder oss mot kunder i alla branscher.

Behöver du hjälp med bokföring? Läs mer på EkoReko

Vad kommer du fortsätta att arbeta på och vad händer framöver?

– Jag fortsätter att arbeta på att ha öppna dialoger med kunder och fortsätta att vara duktig på att lyssna in. Tillsammans kan vi starta upp företag och förvalta dem. Arbetet är varierande, idag har jag exempelvis suttit i telefon med en kund som kommit lite i knipa.

– I framtiden ska jag försöka få mer egentid. Jag vill skapare smidigare upplägg genom med molnbaserade lösningar och jag vill frigöra mer tid till rådgivning.

Läs mer på EkoReko