Erfaren tandläkare till Västerås


Skrivet av: dusko

Tandläkare Magdalena Freij utexaminerades 98 och har sedan dess hunnit med att driva en klinik i Jönköping och varit en uppskattad klinikchef inom Folktandvården i Norberg. Nu driver hon Mälardalens tandklinik i Västerås med en hög ambitionsnivå och vacker utsikt över Djäkneberget.

– Vi håller på att bygga upp en bra klinik och använder all vår kompetens för att ge bra vård, säger Magdalena Freij.

Du drev en egen klinik i 7 år i Jönköping och har även hunnit med att vara en uppskattad klinikchef på Folktandvården i Norberg. Berätta om den nya kliniken som är belägen med utsikt över Djäkneberget i Västerås.

– Vi är ganska nyöppnade, vi tog över i januari i förra året och håller på att bygga upp en bra klinik med toppmodern utrustning. Vi tog över verksamheten och de patienter som fanns och hoppas nu på att nå ut ännu bredare till både vuxna och barn här i Västerås.

Vad kommer Mälardalens tandklinik att tillföra till Västerås?

– Vi använder all vår kompetens för att ge bra vård och behandla varje patient utifrån deras förutsättningar. Vi sätter patienten i fokus med bra behandlingar, goda råd och en tydlig strategi så att alla patienter ska ha friska tänder och en frisk mun. Vi tar patienterna på regelbundna undersökningar och behandlingar, och tar emot akuta patienter med kort varsel.

image02

Kommer ni att satsa på något särskilt?

– Parallellt med vanliga undersökningar är vi erfarna på implantat och på Inman Aligner samt Invisaligne. Så här på sommaren vill folk gärna bli lite snyggare och det är fler som bleker sina tänder. Det innebär att vi tar avtryck och tillverkar blekningsskenor där en typ av gel appliceras, därefter ser vi till att patienten får goda instruktioner som den följer.

– Vi satsar också mycket på tandvårdsrädda patienter och ser till att arbeta i en lugn och behaglig miljö där man blir väl omhändertagen av vårt team.

Hur har starten för Mälardalens tandklinik varit?
– Den har varit bra med kunder som uppskattat att vi är omhändertagande och ger god service. Jag fick höra av en patient att vi fått en ros i en lokaltidning. Det är kul och så klart viktigt att ha patienter som talar gott om oss, det är så fler hittar hit.

Vad händer framöver och vad kommer ni att göra för att ytterligare sticka ut?

– Vi har börjat behandla patienter som behöver implantat, det vill säga hela konstruktionen av konstgjorda tänder med en rot som opereras in genom kirurgi. Vi har sedan tidigare jobbat i många år med att erbjuda porslinskronor och porslinsfasader. Det ligger också i mina planer att erbjuda skönhetsbehandlingar.

– Utöver det kommer vi också göra allt vi kan för att ha en så inbjudande klinik som möjligt och samarbetar med en arkitekt som ska hjälpa till att erbjuda praktiska lösningar för att använda oss av det utrymme vi har.

Mälardalens tandklinik

Mälardalens tandklinik har stängt vecka 28–29 och öppnar återigen vecka 30.

Läs mer om Mälardalens tandklinik och boka här