Eva Gedung har Reiki-healing att tacka för mycket. Den hjälpte henne att ta sig ur en svår tid i livet: ”Att börja med Reiki-healing blev en utväg för mig och ett sätt att hitta tillbaka”


Skrivet av: harald nylund

Eva Gedungs berättelse inspirerar på många sätt. Efter 8 år i en mansdominerad bransch tappade hon krafterna och en tid med sömnsvårigheter och utbrändhet stod för dörren. Räddningen kom i form av Reiki-healing. Hon fann ny energi och återfick krafterna. 

 

Vad är Reiki-healing? 

— Reiki-healing i dess nuvarande form kommer från Japan, men den har sina rötter i Tibet där den funnits i tusentals år. Alla människor kan utöva och genomgå behandlingarna och Reiki-healing syftar till att minska på stressen, lindra smärtor och ge en piggare livsstil. Det viktigaste med behandlingen är att man är avslappnad och öppen för hur man ska använda energin på bästa sätt i sin vardag. 

 

 

Hur gick det till när du förstod att det var Reiki-healing du ville ägna dig åt?

— Jag började med Reiki-healing för att jag ville hitta ett sätt att må bättre på. Jag hade tidigt tankar på att börja jobba som healer och jag har arbetet till och från i olika omgångar, i vissa stunder har jag lämnat healingen, men har alltid återvänt till den. Jag mår bra av att ge healing och jag får energi av det. För välmåendet är det minst lika viktigt att ge healing som att ta emot healing.

Eva Gedung växte upp i trakterna kring Västerås och flyttade till Stockholm som elvaåring. Hon började tidigt intressera sig för idrott och gymnastik och nådde framgångar i tävlingssammanhang. År 1985 tog Eva anställning som projektledare för Alfa Laval och kom att slå sig fram i vad som skulle visa sig vara en mansdominerad bransch.

— Det påverkade mig väldigt mycket att arbeta i en sådan miljö. Efter tiden på företaget fick jag lättare att kommunicera med män än med kvinnor. Jag stannade kvar på företaget i 8 år och kom sedan till en punkt i mitt liv då jag blev utbränd och tvingades sjukskriva mig. Jag fick sömnsvårigheter och började läsa på om Reiki-healing. Jag förstod snabbt att det kunde vara till hjälp för mig. Att börja med Reiki-healing blev en utväg för mig och ett sätt att hitta tillbaka.

Hur utövar du Reiki-Healing?

— Fysisk Reiki-healing med handpåläggning kör jag hemma hos mig. Om behandlingen är på distans så ringer jag upp efter behandlingen och frågar hur klienterna har mått efteråt och vad behandlingen givit dem i sin vardag. Det är viktigt att nämna att Reiki-healing är godkänt som friskvård av WHO och av alla healing-former är Reiki-healing den som är mest uppstyrd.

— Jag hade Reiki-healing som en hobby till en början, men jag tycker att det är viktigt att följa sin passion i livet.

 

 

Vill du dela med dig av någon lyckad behandling eller minnesvärda ögonblick?

— En av mina senare klienter, som även är en god vän till mig, hade ryggskott och jag höll min hand på hennes rygg i tio minuter – sedan kunde hon röra sig. Om man har ryggskott är det viktigt att röra sig så att blodet får cirkulera i kroppen. Hon blev botad genom healingen.

— Just nu känner jag att jag gjort väldigt mycket. Jag och flera med mig har åkt på healing- och meditationsresor till England. Att inspirera och lära av varandra – det är hjärtchakrat på jorden.

 

Se Eva Gedungs YouTube-film ”Eva Gedung – Gamla stan”

 

Eva Gedung

Artikel om Eva Gedung på https://battrenyheter.se