Fashionized.se firar 10 år med mode för tjejer på webben


Skrivet av: erik.nordlander

Tio år med Fashionized har inneburit många möten med föräldrar och barn samtidigt som närvaron på webben stärkts. Planen för Eva-Lotta Lind har alltid varit att skapa något som går på djupet.
– Det spelar ingen roll vad man gör för att hitta sig själv – om det är på gymmet, på dansgolvet eller genom mode, säger Eva-Lotta.

 

Ni inspirerar tjejer till att hitta sig själv och sin egen stil genom mode och kläder från kända märken. Hur skulle du beskriva vad stil är år 2017?

– Jag tror väldigt mycket på det postmoderna samhället vi lever i. Idag är vi inte som på 80-talet: antingen hårdrockare eller syntare, utan vi är många saker. Du kan gå klädd som en affärskvinna med sofistikerad stil på dagen och sedan välja att sätta på dig ett par Dr Martens på kvällen. Det är roligt att det finns utrymme för krockar och det går absolut att byta stil beroende på tillfälle. Eller varför inte kombinera olika stilar?

– För mig handlar mode om förändring och utveckling. Jag vill att mode ska uppmuntra till kreativitet, att man ska få våga drömma och känna att allt och alla har en plats i dagens samhälle. Jag ser också att det ska vara en koppling till naturen och därför har vi valt att arbeta med bra och slitstarka material som också ska kunna gå i arv. Däri ligger också tankar kring långsiktighet och miljö. Vi vill uppmuntra till att få känna sig fin även ute i naturen och avslappnad i stan. Naturen är en fin plats att ta sig tid till sig själv i. Den ger oss lugn och ro, men är också väldigt inspirerande i sig, med alla sina dofter och färger.

Se fler outfits här

Du har modeintresset i släkten och nu har även dina barn blivit intresserade. Vad kan du lära dig av dem?

– Jag märker att min yngre dotter och hennes kompisar vågar stå för att de har olika stilar och de är duktiga på att se varandras stilar, att testa och acceptera att de kan vara olika. Varje år på min dotters Montessoriskola har man något som kallas stilbytardagar, vilket inte är något man är tvungen till, men för de som vill är det roligt att få experimentera mellan att vara hårdrockare och affärskvinna – eller både och. Om vi vuxna vågar experimentera med våra stilar tror jag även att vi uppmuntrar våra barn att prova på mer.

Ni är ett unikt konceptföretag med både produkter och aktiviteter. Berätta hur ni kombinerar detta.

– Det började med en Minishop kopplad till privatbostaden vilket är något vi kommer att bygga vidare på genom franchise. Minishopen fungerar också som en experimentverkstad, dit vi bjuder in till mingel ett par gånger om året. Vi träffas i all enkelhet och provar kläder och inspirerar barnen till att vara medskapande bland annat genom en modevisning. Det har varit väldigt populärt och uppskattat både bland barn och föräldrar.

– Vid sidan av webbshopen vill vi skapa roligheter tillsammans, sprida lugn och harmoni och skapa synergieffekt genom de olika verksamheterna.

Vad kommer Fashionized att satsa på framöver?

– Det skulle vara roligt att hitta ”drömlokalen” där vi kan smyga igång med en verksamhet och vidareutveckla det vi gör idag. Vid sidan av detta fortsätter vi att jobba med ett noga valt utbud på webben där alla produkter ska ha fokus på mode oavsett om det gäller kläder, skor eller funktionsplagg. Det ska vara tufft men enkelt och stilrent, och vi gör det enkelt för våra kunder genom att arbeta med märken som passar ihop.

– Vi försöker ha en röd tråd i alla produkter och vi vill se till att exempelvis både mammor och tonårsdöttrar hittar klädesplagg eller skor som de gillar. Vi satsar även på accessoarer som produkter för händer och fötter och planerar även att ta in fler fina mössor och hattar från Seeberger.

Eva-Lotta Lind

Slutligen. Du sätter högt värde på inre harmoni och har ganska nyligen varit med på en retreat, vad tar du med dig därifrån?

– Jag brinner för att se människor. Att vara i kontakt med sina egna känslor är också A och O för att möta andra människor och för att kunna lyssna aktivt. Det spelar ingen roll vad man gör för att hitta sig själv – om det är på gymmet, på dansgolvet eller genom mode. Även fast jag jobbar med mode har jag med åren insett att det framförallt är människan jag jobbar med.

Läs mer på Fashionized.se