@INTERIORBYVANESSA FICK ÖVER 100.000 FÖLJARE PÅ ETT HALVÅR – SÅ GÖR 23-ÅRINGEN FÖR ATT INSPIRERA!


Skrivet av: erik.nordlander

Sigtunabon Vanessa Valderrama, 23, är mamma och pendlar fyra dagar i veckan till arbetet i Stockholm. Som om detta inte vore nog driver hon inrednings-Instagramkontot @interiorbyvanessa som exploderat under 2017.

Ditt instagramkonto har blivit oerhört populärt på kort tid och är idag uppe i 136.000 följare. Vad gör @interiorbyvanessa så framgångsrikt?

– Jag använder mitt instagramkonto för att inspirera andra. Jag har kämpat extremt hårt för att hitta sätt att inspirera när det kommer till inredning. Jag älskar inredning. Inredning är det bästa jag vet! Förutom min familj såklart, (hehe).

– Jag älskar att ha fria händer och bara gå loss på min inredning. Jag tror att det går att se hur mycket tid och slit jag lägger ner på att skapa innehåll till min instagram och blogg. Att mitt konto vuxit så fort beror på många faktorer, jag har inte ett direkt svar på det faktiskt.

Finns det något som gör att man känner igen just din stil?

– Jo, det tror jag. Rosa! Jag älskar rosa och det kan man se mycket av i mina bilder. Förutom det så är min stil just nu väldigt ljus och elegant. Jag gillar kombinationen av pastell blandat med mässing och svarta detaljer.

– En sak som jag själv måste påminna mig om är att jag bara har ett hem och det är inte helt enkelt att göra om sin stil helt och hållet varje månad (tyvärr)! Jag älskar många stilar, men just nu är det mycket rosa, grått och mässing hemma hos mig. Jag tror att jag måste jobba med inredning i framtiden så att jag kan få möjlighet att testa olika stilar.

Du publicerar främst bilder på ditt hem. Hur personlig vill du vara?

– Ja, jag har alltid varit just så – att jag vill att bilderna ska vara mina och på mitt hem, men jag har med tiden lärt mig att även andra bilder kan lånas för att inspirera andra. Det ger även mitt flöde lite variation och liten paus från bilderna på mitt hem, vilket jag tror kan vara bra. Jag har också nyligen börjat publicera bilder på mig och min familj för att jag vill visa personen bakom all inredning som mina följare följer. Mitt konto är inget  lifestyle-konto, det kommer alltid att vara inredning i fokus, men jag ÄR också min inredning och jag vill att mina följare ska veta om vem som står bakom @interiorbyvanessa.

Satte du upp ett mål från början på hur många följare du skulle uppnå och vad har du i så fall för mål nu?

– Mitt absolut första mål när jag startade kontot var 100 följare, sedan skulle jag vara nöjd! Jag sa ungefär: ”Kul om någon får se mina bilder iallafall.” Min sambo retar mig fortfarande för det. Efter någon månad var mitt mål 10.000 följare, jag uppnådde det långt innan jag hade trott. Efter det satte jag nya mål – som jag slog gång på gång och jag blev lika chockad varje gång. Det tog mig ett år att nå 135.000 följare.

– Idag har jag inget mål vad gäller följare, mitt mål nu är att kunna fortsätta göra det jag gör och fortsätta finna glädje i det. När man har ett stort konto så är det lätt att man pressar sig själv. Jag har alltid varit en person som har extremt höga krav på mig själv så det kan lätt bli stressigt tyvärr. Därför är mitt mål nu bara att må bra och inte stressa för mycket – att tillåta mig själv att slappna av och att det är okej att inte alltid leverera 200%. Ibland kan det räcka med 100%. Eller vad säger du? (Haha).

Vanessa Valderrama

Vad har du för tips till de som vill bygga upp ett populärt Instagramkonto?

– Jag får så himla många frågor om tips av mina följare och jag älskar att hjälpa till. Jag ger alla tips jag har och är helt öppen med hur jag gjort. Mins bästa tips är. Att vara aktiv! Vill man växa fort och man inte råkar vara en kändis så måste man lägga ner extremt mycket tid och kraft på sitt konto. Här är mina tips:

  • Var aktiv! Publicera bilder varje dag, gärna 2-3 stycken! Men det räcker inte att vara aktiv. Du måste tänka på vilka tider du publicerar dina bilder. Morgon och kväll var mina tider.
  • Taggar! Du behöver använda taggar! Men blanda; använd stora och små taggar, blanda svenska och engelska och blanda taggar som #inredning och #kväll eller #stockholm och #tips. Taggen behöver inte vara kopplad till bilden du publicerar.
  • Visa att du finns! Gilla och kommentera andras bilder. Du ska inte spamma andra utan var ärlig och kommentera det du gillar! Även om alla konton inte har tid att svara på alla kommentarer så ser de din kommentar, och på så sätt syns du. Så hittar jag många nya konton. Jag har inte längre så mycket tid att sitta och titta på mitt flöde så ibland kan jag känna att jag vill hitta nya konton och då brukar jag kika på mina kommentarer och så hittar jag nya roliga och inspirerande konton!
  • Delta i SFS – shareforshare tror jag det står för. Då kan ditt konto delas och du får synas hos någon annan och det kan ge nya följare.
  • Var dig själv och stressa inte. Även om jag stressade ihjäl mig så var det inte ett bra sätt – hellre hålla hälsan på topp och växa saktare på sociala medier. I slutändan så är det du som är viktigast! Jag har insett det nu och jag vill att alla som inspireras av mig förstår att allt inte är så fint och lyxigt bakom kulisserna. Jag lade ned så otroligt mycket tid att det idag satt spår på min hälsa. Jag har inte längre samma krafter att bära runt på möbler, upp och ner från trappan och möblera om 10 gånger per dag. Min kropp orkar inte det längre. Jag har påverkats psykiskt av stressen och gått ner mycket i vikt på grund av det. Jag är trots allt otroligt glad över vart jag kommit, men hade jag vetat bättre hade jag tagit det lite lugnare. Jag är en väldigt målmedveten person och jag vet direkt vad som behövs göras för att saker ska bli bättre så därför har jag bestämt mig för att satsa på min instagram/blogg som ett jobb, det vill säga att jag kommer inte jobba som ekonomiassistent 80 % plus min instagram/blogg utöver det vilket då kanske blev 150 %! Jag kommer från 2018 öppna upp mitt vilande AB och jobba på ett företag med deras sociala medier och marknadsföring samt jobba med min blogg/instagram 50/50. Jag är mamma också och min fina dotter är att prioritera, därav dessa ändringar i mitt liv. Så tänk på er själva också! Instagram är kul men det är inte allt!

 

Hur kan ett samarbete se ut och vad är viktigt för dig när du har ett samarbete?

– Oftast handlar det om att företag vill synas och få exponering och så klart nya kunder. Jag får betalt för att de får synas på min sida. Det kan handla om en bild eller Stories som är som små videoklipp på instagram. Jag tycker att det är viktigt att instruktionerna är tydliga och att upplägget passar båda parter bra och att det är tydligt vad som förväntas av samarbetet.

Vad är ett sista tips till alla som vill bli influencers?

– Kämpa, men glöm inte att det viktigaste är du och din familj. Låt dig inte påverkas av pressen och stressen av sociala medier. Äg dina sociala kanaler och låt inte de äga dig. Behöver du hjälp så finns jag där så gott jag bara kan.

Kolla in @interiorbyvanessa eller Vanessas blogg