MJÖLBY STÄD – SÅ HYLLAS STÄDFIRMAN AV KUNDERNA


Skrivet av: erik.nordlander

Valet att starta städfirman Mjölby Städ har varit en lyckad satsning. Sarah Josefsson rosas av både företag och privata kunder.

–Nyckeln är att kunderna betyder så mycket för mig, säger Sarah Josefsson.

 

Du valde att starta din egen städfirma. Berätta vad ni gör.

– Vi utför professionell städning inom olika kategorier som hemstäd, flyttstäd, kontorsstäd, trappstäd, fönsterputsning och andra små arbeten inom städtjänster.

– Jag har ett växande antal fasta kunder, och eftersom det tidvis har blivit väldigt mycket att göra håller jag just nu på och skolar in en tös.

Sarah Josefsson

Vad är anledningen till att det gått bra?

– Nyckeln är att kunderna betyder så mycket för mig, det är det som gör att jag kan driva det här företaget, och att vi får allt fler fasta kunder. Kunderna anlitar mig för att jag är flexibel och jag kan till exempel stryka tvätten om det är vad kunderna efterfrågar. Jag hade en 25 årig kund till mig som berättade att han kollat runt med flera, men det var bara jag som kunde tänka mig att stryka skjortor.

– De känner att jag bryr mig och att de kan lita på mig. Kort och gott kunderna är viktigast!

Vad blir du särskilt glad för i kontakten med kunderna?

– Det finns många som skriver små lappar. Hittar man en lapp som säger tack för den fina städningen så blir man lite extra peppad och städar på extra bra. Det är enkla saker men det känns ändå uppskattande att de sett.

– Kunderna är helt underbara. Det finns ingen kund jag tycker att det är tråkigt att gå till. Jag känner att jag har tur att jag fått möjligheten att städa hos dem.

 

Läs mer om Mjölby Städ

Det är ett stort beslut för många att starta eget, vad fick dig att ta steget?

– Det var inte så att jag gått och tänkt länge att ”wow nu ska jag starta eget”. Det skedde på andra grunder – det var mycket som inte fungerade när jag var anställd och som var i vägen för att kunderna skulle få den bästa behandlingen. Samtidigt älskar jag att städa och därför startade jag eget för att kunna ta ansvar för att allt sköttes bra.

Vad behövde du lära dig?

–Jag började läsa på lite och gå kvällskurser efter jobbet och jag googlade väldigt mycket för att få reda på vad som krävdes och hur man gjorde. Jag lärde mig bokföring på den vägen och har dessutom fått mycket tips och hjälp på vägen.

– Idag tycker jag att bokföringen är jätterolig. Det är faktiskt något jag skulle kunna fortsätta med om jag skulle sluta städa.

Hur ser du på framtiden för Mjölby Städ?

– Just nu håller jag som sagt på och ska skola in en vikarie. Förr eller senare kommer jag att anställa någon på heltid. Det är viktigt att hon eller han verkligen vill göra ett bra jobb. Förhoppningsvis kommer det att hända någon gång nästa år. Då behöver jag inte heller tacka nej till kunder vilket jag ibland får göra idag.

– Jag har överlevt första året och det gäller att fortsätta vara envis för att det ska funka, och vårda kunderna!

Gilla Mjölby Städ på Facebook

Läs mer om Mjölby Städ