Veronica Werkander satsar på HSP: ”Jag vill hjälpa människor att våga vara sig själva och följa sina drömmar”


Skrivet av: harald nylund

Hon var den duktiga undersköterskan som ville klara av allt på egen hand, men utmattningsdepressioner gjorde så att hela tillvaron sattes på ända. Veronica Werkander hittade Reiki-healingen och den blev hennes räddning. Nu vill hon satsa mer på samtalen för högkänsliga och få människorna att inse att det är en gåva de fått, precis som hon själv, och att de passar in precis som de är.

Veronica Werkander är verksam i Norrköping där hon arbetar som healer, livscoach och andlig vägledare. Att arbeta heltid med Veronicas Healing är relativt nytt och hon jobbade tidigare som undersköterska, ett yrke där hon tog på sig alldeles för mycket arbete och ville klara av allt på egen hand vilket ledde till flera utmattningsdepressioner. Hon föll och kunde först resa sig när hon kom i kontakt med Reiki-healing. Veronica arbetar utifrån ett holistiskt synsätt som tar hänsyn till hela människan där alla delar hänger samman och är beroende av varandra.

 

Veronicas Healing

 

”Det viktigaste är inte att aldrig falla, det viktigaste är att resa sig igen efter varje fall”, säger Veronica Werkander.

 

Hur kom du i kontakt med Reiki-healing?

— Jag sökte på Google på ”Healing Norrköping” och hittade kurser. Jag kom i kontakt med en kvinna som heter Liliann Gustavsson (fd Karlström) på Norrköpings Reikicentrum och fick behandlingar och kände verkligen att det hjälpte mig. Liliann är en av mina viktigaste lärare.

Vad är det med Reiki-healing som hjälper människor?

— Först och främst blir man djupt avslappnad under själva behandlingen, vilket gör att man kommer i kontakt med sitt inre. En del tycker att det är jobbigt att gå in så på djupet, men om man ska göra sig fri från blockeringar och arbeta med trauman så måste man gå in på djupet. Reiki kan hjälpa oss att finna vårt sanna jag och få kontakt med en högre vägledning som kan hjälpa oss att förstå meningen med just våra egna liv.

 

 

Var härstammar Reiki ifrån?

— Reiki betyder ”universell livsenergi” och sägs komma från Tibet från början, för tusentals år sedan. Reiki är den gudomliga och kärleksfulla kraften som genomsyrar allt levande i hela universum. Reiki återupptäcktes av Dr Mikao Usui, som var buddhistmunk, i början av 1990-talet. Grunden är densamma och healing går ut på samma sak: det är kärlek. Det kan inte vara något annat.

Läs mer

 

Måste man förbereda sig på något sätt innan behandlingarna?

— Nej, man kan komma precis som man är till en behandling och så berättar jag vad som kommer att hända innan vi sätter igång. Vi har ett samtal både innan och efter behandlingen. Det är väldigt viktigt att man samtalar efter behandlingen och inte bara skiljs åt just för att Reiki-healing sätter igång en inre process som pågår över tid.

Vad är det som händer då? 

— Det handlar om energi! Kroppen och själen blir sammankopplade kan man säga. Man kan verkligen känna att man blir sammankopplad under behandlingen och då blir man lugn och harmonisk. Självklart är alla människor olika. En del vill bara fylla på energin och andra som är deprimerade och mår dåligt behöver gå in mer på djupet. Ibland kan det ta 2-3 behandlingar för en person att ens våga öppna sig. Det är en process och det kan ta tid.

 

 

Boka behandling

 

Vad innebär det att vara HSP (Highly Sensitive Person)?

— Att vara högkänslig, högsensitiv eller sensibelt begåvad innebär att man har ett känsligare nervsystem än majoriteten av alla människor. Oftast tampas man med bristande självkänsla och dåligt självförtroende. Man upplever att man är lite ”annorlunda” och inte riktigt passar in. Det finns många fördelar med att vara högkänslig och när man lär känna sig själv så förstår man att det är en gåva man fått och ingen börda. Som högkänslig lägger du märke till subtila detaljer och du kan se, höra och känna sådant som andra inte gör.

— Som högkänslig är du mer emotionellt mottaglig och kan känna av hur andra människor mår och vilket känslotillstånd de befinner sig i. Det är viktigt att du ibland påminner dig själv om att inte vara för öppen för att inte göra andras problem till dina egna. Som högkänslig bearbetar du allt på en djupare nivå där du ingående analyserar det som sägs och görs av omgivningen vilket gör att du ofta blir helt utmattad.

Vad är Munay-Ki?

— Munay-Ki är en shamansk healing och betyder ungefär ”jag älskar dig” på Inkaindianernas ursprungsspråk Quechua. Man får 9 stycken riter eller energiöverföringar för personlig transformation för att höja sitt medvetande. Man jobbar väldigt djupt och på den andliga planet.

— Shamansk healing kan kännas lite mer jordnära än Reiki-healing. Reiki-healing kan upplevas som att man jobbar mer ”uppåt”, men jag tycker ändå att alla healingformer påminner om varandra och man ska inte krångla till det. Så länge man jobbar i ljusets och kärlekens namn så spelar det ingen roll.

Du har något som heter Divina Design, vad är det? 

— Jag har hållit på med Divina Design i över tio år. I början hade jag tre egna modevisningar men sedan kom det annat emellan när jag jobbade som undersköterska. Nu har jag valt att ta upp det igen. Divina Design betyder ”gudomlig design” och förutom en webbshop säljer jag även produkter i min lokal där jag utövar behandlingarna.

— Jag säljer mest kraftsmycken med symboler. Symbolerna är energi och genom att bära smyckena kan du höja din energinivå. Symbolerna talar om för dig vad du behöver. Jag laddar både smycken och stenar med energi. Egentligen är smyckena ett komplement till behandlingarna.

 

 

Veronicas Healing

 

Vad säger folk till dig efter behandlingarna?

— De säger att de känner sig lugnare. När de uppsöker mig är de ofta uppjagade, stressade eller ledsna. Jag hade en kvinna som låg och grät under hela behandlingen. Vi gjorde allt vi kunde för att verkligen pressa ut det som skulle ut. Efter behandlingen var hon tömd och kände sig lugn och fridfull. Det var så häftigt att se, men jobbigt under själva behandlingen naturligtvis. Hon behövde gråta och var samtidigt väldigt mottaglig. Jag kan verkligen känna när någon är mottaglig. Det pulserar i mina händer och det blir otroligt varmt.

Kommer du ihåg när du insåg att du var medial eller hade kontakt med vad du kallar ”den osynliga världen”?

— Först kunde jag inte riktigt erkänna det. Det var under min tonårsperiod som jag såg och kände väldigt mycket. Jag trodde att jag inbillade mig. Det var först när jag var 30 år kanske som jag verkligen kunde acceptera det. När jag kom i kontakt med Reiki-healing kände jag mig tryggare i mig själv och kunde både ta emot och acceptera det andliga och mediala. Förutom Liliann Gustavsson (fd Karlström) har även Jerry Nybom varit en viktig lärare för mig och han har hjälpt mig enormt mycket i min egen andliga och mediala utveckling. Jerry Nybom utbildade sig hos Terry Evans.

Vad händer i år?

— I år satsar jag mer på samtal för högkänsliga (HSP) och vill hjälpa människor att våga tro på sig själva. Bara att få veta att man inte är konstig utan att man är högkänslig är så otroligt viktigt. Jag vill att man ska få upp ögonen för detta på förskola, skola och arbetsplatser.

— Jag själv, liksom många andra, är högkänsliga och tampas med bristande självkänsla och dåligt självförtroende. När jag insåg att jag är en högkänslig person beslutade jag mig för att satsa på mitt eget och det jag ville göra. Jag vill hjälpa människor att våga vara sig själva och följa sina drömmar.

— Det viktigaste är inte att aldrig falla, det viktigaste är att resa sig igen efter varje fall.

 

HSP

Facebook

 

[stextbox id=’info’ color=’000000′ ccolor=’ffffff’ bgcolor=’ffffff’ cbgcolor=’000000′ bgcolorto=’ffffff’ cbgcolorto=’000000′]

Veronicas Healing

Reiki
Samtal
Andlig Vägledning
HSP
Munay-Ki

Mobil: 073 203 08 64
Mail: info@veronicashealing.se

[/stextbox]