Corona-krisen slår hårt mot kultursektorn – Regina Lunds uppmaning i TV4-soffan


Skrivet av: Framtidsanalys

Den fulla omfattningen av Corona-krisens inverkan på kultursektorn är ännu okänd. Inställda evenemang i form av utställningar, konserter, TV-inspelningar och shower har lamslagit både kulturutövare och etablerade kulturscener. Nu höjs röster om förlorade inkomster och en utmanande framtid.

Regina Lund har arbetat aktivt under våren med att nå ut med sin konst. Hon har skapat en portfolio, sålt verk och streamat sin konst inför 30.000 tittare på Artportable. Se Regina Lunds konst och kontakta henne här.

Trots att Regina Lund är enormt produktiv och just släppt nya plattan ”This song will set you free” med bland annat singeln ”Vara ditt hav”, en mängd videos samt skådespelarbiografin ”Jag är Regina Lund” så lever hon och många andra kulturarbetare i dagsläget under existensminimum.

”Förra veckan levde jag på 50 kronor. Det är hårdare än någonsin för alla,” säger Regina Lund.

Regina Lund vill ge hopp och tröst: ”Jag uppmanar alla att hjälpa varandra i dessa tider och att försöka ha perspektiv. Det är svårt nu, men vet att det kommer att bli bättre. Ge inte upp!”

I veckan framträdde Regina Lund i TV4:s program Sommargästen och berättade där om hennes konstsatsning och samarbetet med Artportable.

”Det är ett fantastiskt företag som heter Artportable, nu är vi kanske 1000 konstnärer,” säger Regina i TV-soffan.

Regina fortsätter med en uppmaning till konstintresserade: ”Ni som är intresserade av konst kan gå in på Artportable och kontakta konstnären direkt.”

Artportables tjänster ger nya möjligheter för konstintresserade att upptäcka konstnärer. Konstnärer får också en chansen att kontakta varandra i ett community. Plattformen började i Sverige och växer just nu kraftigt i Skandinavien och Europa.

Artportable vill skapa konstupplevelser och uppmuntra till kreativitet. Anslut ditt konstnärskap här