Lena M Strömberg vill få människor att må bra och hitta en livsbalans i sitt inre och yttre rum


Skrivet av: harald nylund

Genom coachning, föreläsningar, kurser och konsultationer fokuserar Lena M Strömberg på privatinredningar med människan i fokus. Med Lena M Design vill hon hjälpa människor att hitta sin plattform. Livsbalansen är den röda tråden som löper genom Lenas arbete och hon satsar nu på att erbjuda onlinebaserade tjänster för inredning och coachning.

 

Lena M Strömberg växte upp i Örnsköldsvik i Norrland och har en bakgrund som undersköterska. Hon studerade sedan inredning och arkitektur i Köpenhamn vilket kom att bana väg för konsultuppdrag på inredningskontor med hotell,- företag,- och bankinredningar.

— Jag grundade Lena M Design 2002 och då hade jag kontor på Gustav Adolfs Torg i Malmö. 5 år senare fick jag ett jobberbjudande från ett företag i Örnsköldsvik och arbetade då med hotellinredningar. Jag har i hela mitt liv haft ett driv, en vilja att utbilda mig och prova på nya saker. Innan jag flyttade upp till Norrland utbildade jag mig till Feng Shui konsult. Efter en tid kände jag att jag hellre ville satsa på privatinredningar med människan i fokus. Detta medförde att jag vidareutbildade mig till coach och till Yoga Mindfulness lärare.

 

 

Vad är Lena M Design? 

— Med Lena M Design arbetar jag med människan, att hitta vägar som leder till välmående, både i vårt yttre och inre rum. Det yttre rummet handlar om att jag använder min kompetens som inredningsarkitekt för att skapa balans och harmoni i hemmet. Det inre rummet handlar om att lyfta fram våra specifika resurser och kunskaper som leder till personlig utveckling. Det är i det inre rummet som Yoga Mindfulness och coachningen kommer in.

— Jag arbetar även med homestyling. I samarbete med mäklare och privatpersoner stylar jag bostäder som ska ut till försäljning i syfte att synliggöra och lyfta fram bostadens karaktär. Jag fokuserar på att skapa ett välkomnande och säljande intryck som tilltalar. Talande fotografier och köparen ska få känslan av att gå in i sitt framtida hem. Styling har visat sig öka lönsamheten och gynnar själva säljprocessen.

 

Lena M Strömberg på Linkedin

Lena M Strömberg på Facebook

www.lenamdesign.com

 

 

Du beskriver en alternativ och holistisk tjänst som du erbjuder, vad innebär det?

— Jag vill ge människor verktyg genom att erbjuda ett rikt utbud av föreläsningar, kurser och konsultationer för att komma åt helheten, det vill säga att må bra i vårt inre och yttre rum. Vi människor befinner oss på olika stadier i livet, vissa hittar inte harmonin i sitt hem av olika anledningar och vissa mår inte bra i själen. Hemmet bör vara den plats där vi får vila och hämta kraft. Får vi inte den möjligheten påverkar det oss negativt på olika sätt och det är här som inredning och Feng Shui kommer in.

Vad är Feng Shui?

— Feng Shui är en femtusenårig kinesisk levnadskonst vars syfte är att skapa hälsosamma och livgivande miljöer. I årtusenden har man studerat naturen och dess cykler och hur de påverkar oss människor. Det är en metod för att skapa balans mellan människans inre energi och de kringliggande energier som finns i hemmet och i den närmaste omgivningen utanför.

På din Facebooksida ”Lena M Design – for balanced lifestyle” gjorde du en marknadsundersökning om digitaliserade inredningstjänster, vad är detta för något?  

— Grunden till konceptet med digitaliserade inredningstjänster är att jag vill nå ut till fler kunder samt att inte vara bunden till en specifik ort. I mitt arbete vill jag kunna resa lätt, vilket innebär att jag reser med min kunskap som jag förmedlar vidare till människor. Jag vill att människor ska hitta sina verktyg till livsbalans och till att må bra i själen. Vi har en teknik idag som ger mig den möjligheten!

 

 

Hur jobbar du med coachning? 

— Jag har två inriktningar och det är personlig coaching och inredningscoaching. Personlig coaching handlar om att våga växa, att stärka och lyfta fram styrkor och minimera mindre bra egenskaper. Det handlar helt enkelt om att våga vara sitt bästa jag.

— Med inredningscoaching är jag ett stöd för människor så att de ska skapa sin egen harmoniska och balanserade hemmiljö. Coachningen kan antingen ske genom ett fysiskt möte eller på ett möte online. Coachning med inriktning mot livsbalans och livsstil är den röda tråden i mitt arbete och i allt jag gör.

 

 

Finns det något annat som intresserar dig? 

— Jag tycker om att bygga på min kunskap och ägnar mig åt att måla genom konststilen Vedic Art. Vedic Art handlar om personlig utveckling. Med hjälp av Vedic Art’s sjutton principer synliggör man vart i processen man befinner sig. Dessa sjutton principer kan översättas till vår egen livsprocess. Jag vill verkligen lyfta fram konstens betydelse för hälsan, det vill säga vikten av att skapa och vara kreativ.

 

Vedic Art Norrland

 

Vad händer härnäst? 

— Jag ska utveckla min plattform och få in mina nya inriktningar och mitt nya koncept. Konceptet är att verka och vara mer på nätet, vilket gör att jag blir mer tillgänglig för mina kunder. Jag håller bland annat fysiska kurser i Yoga Mindfulness, men i framtiden ser jag mig kunna erbjuda möjligheten att utöva Yoga Mindfulness online.

— Jag jobbar också på en ny hemsida. Det ska bli en enkel och informativ hemsida som visar vilka tjänster jag erbjuder. I år avslutar jag även ett kommunalt landsbygdsprojekt som heter Bygd och stad i Balans. I fem års tid har jag varit involverad i projektet. Projektet har bland annat arbetat fram en lokal plattform som heter Bygdsam, bygden i samverkan. Det är en ekonomisk förening i trepartssamverkan mellan kommun, företag och föreningar med syfte att jobba för landsbygdsfrågor lokalt. Projektet har startat upp 4 stycken Bygdsam runtom Örnsköldsvik kommuns landsbygd.

 

Bygd och stad i Balans

Bygd och stad i Balans på Facebook